image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1

Den perfekte panel PCen for matprodusenter

FEATURED ARTICLE

Finding the optimal innovation partner for system integrators

As we work or way towards meeting the IMO 2030 carbon emissions goals, shipping companies and ship owners worldwide are implementing or planning to implement smart ship technology to remain relevant in the global market.

Panel PCer i rustfritt stål er det ideelle alternativet for å kontrollere og overvåke prosesser i miljøer med ekstreme krav til god hygiene.

I takt med den teknologiske revolusjonen står matproduksjonsindustrien ovenfor de samme utfordringene som andre industrielle bransjer: Prosesser skal automatiseres og effektiviseres, og kostnader reduseres.

Samtidig står matvareprodusenter ovenfor høyere krav til hygiene, kvalitet, sikkerhet og pålitelighet – og større konsekvenser dersom disse ikke oppfylles – enn de fleste andre bransjer.

Strenge lover og retningslinjer fra myndighetene krever at alt utstyr og maskineri som benyttes i matproduksjon skal være korrosjonsbestandige, enkle å rengjøre og beskyttet mot forurensning fra støv og væske.

For å etterleve disse kravene sverger matproduksjonsindustrien til rustfritt stål.

New call-to-action 

Stor etterspørsel etter panel PCer i rustfritt stål

På tvers av landet – fra storkjøkken i Oslo til matvarefabrikker på Stranda og lakseslakterier i Narvik – benyttes rustfritt stål hyppig i benkeplater, maskineri og et bredt spekter annet utstyr som er i direkte eller indirekte kontakt med maten som produseres og behandles.

Men også utstyret som skal forsikre effektivitet, produktivitet og kostnadsreduksjon må møte de strenge kravene til hygiene.

Dette har ført til en stadig større etterspørsel etter panel PCer i rustfritt stål.

 

 

Svært enkelt å rengjøre

Det finnes mange gode grunner til å investere i panel PCer i rustfritt stål. Materialet har en ekstraordinær mekanisk styrke, det er sveisevennlig, relativt lett å forme og har gode varme- og kuldebestandige egenskaper.

For matproduksjonsindustrien er det likevel en egenskap som gjør at rustfritt stål danker ut alle konkurrenter:

Rustfritt stål er svært enkelt å rengjøre, og tåler høytrykk, såper og kraftige kjemikalier som forringer de fleste andre materialer. Dette gjør rustfritt stål til det ideelle alternativet i prosessmiljøer med særskilt høye krav til hygiene.

 

Fullstendig beskyttelse fra vann og støv

For å forhindre forurensning og ivare matsikkerheten er det viktig at panel PCer som benyttes i de ulike prosessene tilknyttet produksjonen er vann- og støvtette.

Kapslingsgraden til elektrisk utstyr (utstyrets beskyttelse mot faste gjenstander og vann) defineres i henhold til IP-systemet (Ingress Protection). I matproduksjonsindustrien er det i all hovedsak to IP-grader som er avgjørende: IP66 og IP69K.

  • IP66: Tåler spyling med høytrykk fra alle kanter
  • IP69K: Tåler spyling med høytrykk fra alle kanter og en temperatur opptil 80 grader

 

Panel PCer klassifisert med den høyeste IP-graden, IP69K, er altså fullstendig beskyttet mot vann og støv, og kan derfor rengjøres med høytrykksspyler, tilnærmet kokevarmt vann, industrielle såper og kraftige kjemikalier.

 

Designet for ekstreme forhold

Panel PCer i rustfritt er designet for å fungere som normalt i ekstreme forhold, og har et standard temperaturområde som strekker seg fra 0-50 grader Celsius.

Ved særskilte behov kan dette temperaturområdet utvides så langt ned som til -20 grader, hvilket betyr at utstyret vil være funksjonelt også i tilfeller der det er plassert i fryserom eller lignende miljøer.

 

Varierte bruksområder

Panel PCer benyttes i en rekke forskjellige prosesser og operasjoner innen matproduksjon, med bred variasjon i bruksområder.

Enkelte PCer brukes til overvåking av prosesser og enkle oppgaver der de viktigste egenskapene er at innkapslingen er robust, tett og rustfri. Disse panel PCene skal kun visse en browser eller lignende, og trenger derfor begrenset med ytelse og kraft.

Andre PCer brukes derimot i prosesser der de gjør fysiske, hardere oppgaver, og er derfor avhengig av kraftige prosessorer.

I Elektronix har vi lang erfaring med å designe systemer som kombinerer rett modell til rett arbeidsoppgave for å optimalisere både ytelse og kostnadseffektivitet basert på hver enkelt PCs oppgaver.

 

Viktig med touch-screen og enkel integrasjon

Felles for alle panel PCer som benyttes i matproduksjon er at de gjerne er plassert i miljøer der det vil være litt gunstig å bruke mus og tastatur. Touch-screen er derfor uvurderlig, og må kunne opereres også av personale som bruker hansker.

Det er viktig at ikke bare selve PCen, men også fester og koblinger, er i rustfritt stål for å forsikre at alle krav til korrosjonsbestandighet og hygiene møtes.

I tillegg må panel PCene være integrerbare med resten av systemet, ved hjelp av trådløs teknologi, USB-porter og com-porter som lar enheten kommunisere med annet utstyr og software – f.eks. vekter, scannere og styringssystemer.

 

Full kontroll fra A til Å

Som matprodusent er man pliktet til å kunne spore og kontrollere alle steg i produksjonen – fra ingrediensene høstes og helt frem til det ferdige produktet ligger i matvaredisken eller på et restaurantkjøkken.

Smarte panel PCer effektiviserer alle operasjoner forbundet innhenting, overvåking og kontroll av informasjon i alle ledd, standardiserer prosedyrer og tilbyr integrerte løsninger for prosesskontroll – fra kvalitetssikring til logistikk til komplett sporing gjennom hele verdikjeden.

Kort forklart er smarte panel PCer dine viktigste verktøy for å nå målene om å effektivisere produksjonen, øke produktiviteten og begrense kostnader.

New call-to-action 

Elektronix skreddersyr systemer etter dine behov

Elektronix er en komplett leverandør av panel PCer til matproduksjonsindustrien. Vi forstår dine behov, og kan hjelpe deg med å designe et skreddersydd system av panel PCer langs hele produksjonslinjen.

For å sikre kvalitet i alle ledd har vi samlet eksperter med bred kompetanse in-house, og samarbeider utelukkende med verdens fremste og mest innovative leverandører.

 

Vil du å vite mer om hvordan du kan integrere våre smarte løsninger i din produksjon?

Ta kontakt med oss via sales.norway@elektronix.com eller ring oss på 67 58 77 70.

Posted by: Øyvind Bless

Senior key account manager industrial computing at Elektronix

You May Also Like

Nämä hyödyt tekevät..

Paneelitietokone on noussut viime vuosina suosituimmaksi vaihtoehdoksi teollisuuden eri aloilla.

Read More

Paneeli PC elintarviketeollisuuteen

Ruostumattomasta teräksestä valmistetut paneelitietokoneet ovat ihanteellinen vaihtoehto prosessien..

Read More

De mange fordelene som gjør Panel PC-er..

Panel PC-er har de seneste årene vokst frem som det foretrukne valget på tvers av bransjer innen den..

Read More

Get in touch with us today

Please complete the form below. Submissions will be responded to within two business days.

NEWSLETTER

Get the latest insights from Hatteland Technology

ABOUT HATTELAND TECHNOLOGY

Hatteland Technology is a provider of advanced technology solutions within industrial computing, security & surveillance and industrial networking ranging from standard off-the-shelf products to customized solutions and services. With in-depth industry knowledge of the segments we operate in, we offer specialized, tailored solutions in the design, engineering and manufacture of precision technology, built for tough conditions.