Det er kanonbra at det finnes leverandører som Hatteland Technology

FEATURED ARTICLE

Finding the optimal innovation partner for system integrators

As we work or way towards meeting the IMO 2030 carbon emissions goals, shipping companies and ship owners worldwide are implementing or planning to implement smart ship technology to remain relevant in the global market.

CEO Annette Anfinnsen i Robotic Innovation står bak et av Norges mest spennende innovasjonsprosjekter. Da hun trengte en leverandør av skjermer og industriell PC til serviceroboten #AlexisTheRobot falt valget på Hatteland Technology.

Dersom du har flydd til eller fra Stavanger lufthavn, Sola de siste halvåret har du muligens lagt merke til en noe annerledes servicemedarbeider som patruljerer flyplassens terminaler.

#Alexis er en innovativ servicerobot som veileder og følger turister og passasjerer fra alle verdenshjørner til riktig gate, servicepunkt, butikker og restauranter. Roboten er helt unik i Norge, og har fått mye oppmerksomhet i både lokale og nasjonale medier – samt et høytidelig besøk fra samferdselsministeren.

– #Alexis er et pilotprosjekt vi gjennomfører i samarbeid med Avinor. Den dekker et etterlengtet behov for turister og reisende som ikke snakker engelsk eller norsk, eller barn og eldre som trenger ekstra assistanse, forteller CEO Annette Anfinnsen i Robotic Innovation, som har utviklet roboten.

– Passasjerer kan velge sitt språk og ønsket gate etc. ved å trykke på en touchskjerm Da vil #Alexis veilede dem og følge dem til gaten, bankautomat, utgang, restauranter og taxfree, før den kommer tilbake og venter på neste passasjer.

 

Jeg så et ekstremt potensial i AIV

Anfinnsen har lang bakgrunn innen elektroautomasjon, og har jobbet i over ti år med programmering av prosesslinjer og lignende innen landbasert industri og 10 år med teknologiutvikling mot olje gass.

– Da jeg kom over AIV så jeg et ekstremt potensial. Denne teknologien kunne transportere alle typer varer og enheter, slik personell blir fristilt til å gjøre mer krevende oppgaver. Dette trenger norsk industri for å holde seg konkurranse dyktige, og er nærmest perfekt for industri, distribusjonslager, sykehus, næringsbygg og flyplasser, forteller gründeren, som påpeker viktigheten av å bygge norske arbeidsplasser rundt ny teknologi før utenlandske aktører inntar markedet.

Denne fascinasjonen for en ny og spennende teknologi ble startskuddet for gründerbedriften Robotic Innovation, som ble etablert i april 2017.

Selskapet distribuerer også, mobile roboter som kan frakte og levere paller og varer på opp til 1000 kg. De kan   betjenes gjennom en app på mobil, pc eller nettbrett og mulighet for å spore leveransen fra bestillingen gjøres og helt frem til levering, samt registrere hvem det er som har mottatt varene.

 

"Sånn sett er denne serviceroboten, #Alexis , helt spesiell, fordi den skiller seg fra resten av våre produkter når det kommer til både funksjonalitet og bruksområde. Det var Avinor som kom med ideen om å utvikle en servicerobot for passasjerene, da jeg forklarte mulighetene vi har med denne teknologien, og prosjektet ble gjennomført i samarbeid med dem"

- Annette Anfinnsen.

Alexis 1

 

Kan kommunisere på over 100 språk

Så hva er det egentlig som gjør #Alexis så spesiell? Foruten å være den første av sitt slag i operasjon i Norge, kan den innovative serviceroboten skilte med en rekke imponerende funksjonaliteter:

 

Alexis 2
  • Den kan setters opp på over 100 språk, og vise all slags informasjon Avinor ønsker å dele med sine kunder.

  • Roboten kan bevege seg mellom terminalene for innland og utland, og den kan nå ta heisen selv på flyplassen.

  • #Alexis er enkel å installere, og trenger ingen integrasjon i bygget for å tas i bruk. Den settes opp ved å skanne området for å lage et kart, kartet bli programmert og lastet ned til roboten. Den navigerer så etter dette kartet.
  • Teknologien gjør det mulig for barn, eldre og reisende som ikke snakker norsk å få informasjon på sitt eget språk, og roboten kan i tillegg guide passasjerene til riktig gate.

 

– I tillegg til denne servicefunksjonen kan #Alexis benyttes for markedsføring. Den har to giveaway-kurver og kan kjøre forhåndsinnstilte ruter og vise reklamekampanjer på to PC-skjermer når den ikke hjelper passasjerer, tilføyer Annette.

 

Hatteland Technology ser potensialet

Annette forteller at hun forsøkte å kontakte flere leverandører, og følte seg litt i villrede, før hun tilfeldigvis møtte Jean-Frédéric Gauvin på messen SMART industri i april 2018.

"Jeg vet ikke om jeg var dårlig til å formulere meg, men jeg oppfattet det som at leverandørene hadde liten interesse av å hjelpe meg,"

 

"Vi er små, og det er ikke alle som vil bruke tid på oss. Derfor er det kanonbra at finnes leverandører som Hatteland Technology, og personer som Jean-Frédéric, som ser potensialet i slike prosjekter."

- Annette Anfinnsen.

Alexis 3

 

Gründeren setter stor pris på at Jean-Frédéric Gauvin tok seg tiden til å finne ut av Robotic Innovations behov, og komme med et forslag på en god løsning.

– Han forsto hva jeg trengte, kom med mange gode innspill, sto på for å finne en løsning og tok kontroll i et marked jeg ikke kjente like godt selv. Han utmerket seg litt der, og jeg mener det er personer som ham som utgjør forskjellen på gode og dårlige leverandører.

 

Trengte en kompetent samarbeidspartner

Det var nettopp valget av disse skjermer, samt en industriell PC, som var bakgrunnen for at Anfinnsen og Robotic Innovation kom i kontakt med Hatteland Technology.

– Vi kom fra automasjonsverdenen, og beveget oss inn i et landskap vi ikke kjente. Vi var godt vant med industrielle touchskjermer som er harde og tåler mye, men som ikke nødvendigvis er så godt tilpasset offentligheten. Derfor trengte vi en samarbeidspartner som kunne fortelle oss hvilke muligheter vi hadde, forteller Annette Anfinnsen .

– Hatteland Technology hadde kompetanse og kunnskap om komponentvalg som vi ikke hadde, og hjalp oss med å velge to pålitelige og brukervennlige touchscreens som føles akkurat som skjermen på en iPhone. I tillegg ga de oss et konkurransedyktig tilbud på en solid, industriell PC.

Det var nettopp valget av disse skjermer, samt en industriell PC, som var bakgrunnen for at Anfinnsen og Robotic Innovation kom i kontakt med Hatteland Technology.

"Vi kom fra automasjonsverdenen, og beveget oss inn i et landskap vi ikke kjente. Vi var godt vant med industrielle touchskjermer som er harde og tåler mye, men som ikke nødvendigvis er så godt tilpasset offentligheten. Derfor trengte vi en samarbeidspartner som kunne fortelle oss hvilke muligheter vi hadde"

Annette Anfinnsen .

 

– Hatteland Technology hadde kompetanse og kunnskap om komponentvalg som vi ikke hadde, og hjalp oss med å velge to pålitelige og brukervennlige touchscreens som føles akkurat som skjermen på en iPhone. I tillegg ga de oss et konkurransedyktig tilbud på en solid, industriell PC.

 

Sikkerhet og ansiktsgjenkjenning

Neste steg for Annette og #Alexis nå er å utvide robotens bruksområde til å også inkludere sikkerhet.

– #Alexis kan ta sikkerhetsrunder på nattestid, eller kjøre ut og sjekke situasjonen dersom det går en alarm, forteller Anfinnsen , som nå er i prat med Hatteland Technology om en mulig kameraløsning for denne typen bruk.

Andre planlagte utbedringsområder for roboten er å ta rollen som en serviceassistent som blant annet kan guide og følge barn som reiser alene til riktig fly.

– I tillegg vil vi også implementere ansiktsgjenkjenning, som det det store innen terminaltjenester akkurat nå. #Alexis vil kunne kjenne deg igjen fra data samlet ved check-in og sikkerhetskontroll, og automatisk legge om til rett språk, hente frem relevant flight-informasjon og vise deg et lite oversiktskart over hvor du er og hvor gaten er, avslutter Robotic Innovations entusiastiske CEO.

 

Posted by: Jean-Frédéric Gauvin

Jean-Frederic Gauvin is working as a sales executive at Hatteland Technology AS: With many years of experience within technology, Jean-Frederic challenges his customers to deliver the right solution.

Find me on:

You May Also Like

Finding the optimal innovation partner..

A reliable innovation partner will work closely with system integrators to create a comprehensive solution..

Read More

Innovativ deep learning-teknologi øker..

Rask og nøyaktig gjenkjenning av kjøretøy er avgjørende for å sikre god ytelse, pålitelig videoanalyse og..

Read More

3D-videoanalyse løfter..

Sprinx Technologies’ unike AID-løsning tilfører videoanalyse av trafikkbildet en ny dimensjon – med høyere..

Read More

Get in touch with us today

Please complete the form below. Submissions will be responded to within two business days.

NEWSLETTER

Get the latest insights from Hatteland Technology

ABOUT HATTELAND TECHNOLOGY

Hatteland Technology is a provider of advanced technology solutions within industrial computing, security & surveillance and industrial networking ranging from standard off-the-shelf products to customized solutions and services. With in-depth industry knowledge of the segments we operate in, we offer specialized, tailored solutions in the design, engineering and manufacture of precision technology, built for tough conditions.