image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1image1

Paneeli PC elintarviketeollisuuteen

FEATURED ARTICLE

The most important things to consider when choosing your CCTV solution for maritime application

Whether constructing a cargo ship, tanker, ferry or cruise ship, the first and foremost priority of any shipyard should always be safety.

Ruostumattomasta teräksestä valmistetut paneelitietokoneet ovat ihanteellinen vaihtoehto prosessien valvontaan ympäristöissä, joissa edellytetään erityisen hyvää hygieniaa.

Teollisen vallankumouksen edetessä elintarviketeollisuutta koskevat samat haasteet kuin muitakin teollisuuden aloja. Prosesseja automatisoidaan ja tehostetaan ja kustannuksia vähennetään.

Samaan aikaan elintarvikkeiden tuottajien hygienia-, laatu-, turvallisuus- ja luotettavuusvaatimukset lisääntyvät useimpia muita aloja enemmän – ja mikäli ne eivät täyty, seuraukset ovat vakavampia.

Tiukat lait ja viranomaisohjeet edellyttävät, että elintarvikkeiden tuotannossa käytettävien koneiden ja laitteistojen on oltava korroosionkestäviä, helppoja puhdistaa ja suojassa pölyltä ja nesteiltä.

Jotta nämä vaatimukset täyttyisivät, elintarviketeollisuudessa käytetään ruostumatonta terästä.

Finding your ideal Panel PC

Ruostumattomasta teräksestä tehdyillä paneelitietokoneilla kova kysyntä

Ruostumatonta terästä käytetään elintarviketeollisuudessa laajasti eri puolilla maata työtasoissa, koneissa ja monissa muissa laitteissa, jotka ovat suoraan tai epäsuorasti kosketuksissa valmistettavaan ja käsiteltävään ruokaan.

Laitteiden on oltava tehokkaita ja tuottavia, ja niiden on tuotava kustannussäästöjä ja täytettävä samalla tiukat hygieniavaatimukset.

Tästä syystä ruostumattomasta teräksestä valmistetut paneelitietokoneet ovat yhä kysytympiä.

 

Helppo puhdistaa

Ruostumattomasta teräksestä valmistettujen paneelitietokoneiden hankintaan on monta hyvää syytä. Materiaalilla on erittäin hyvä mekaaninen kestävyys, se on helposti hitsattavissa, suhteellisen helppo muotoilla ja se kestää hyvin kuumia ja kylmiä lämpötiloja.

Kuitenkin juuri yhden ominaisuutensa ansiosta ruostumaton teräs peittoaa elintarviketeollisuudessa kaikki muut materiaalit.

Se on erittäin helppo pitää puhtaana. Ruostumaton teräs kestää painetta, pesuaineita ja voimakkaita kemikaaleja, jotka vahingoittavat useimpia muita materiaaleja. Tämä tekee ruostumattomasta teräksestä ihanteellisen vaihtoehdon ympäristöissä, joissa vaaditaan erityisen hyvää hygieniaa.

 

Täysin vesi- ja pölytiivis

Kontaminaatioiden estämiseksi ja ruoan turvallisuuden varmistamiseksi on tärkeää, että tuotantoprosesseissa käytettävät paneelitietokoneet ovat vesi- ja pölytiiviitä.

Elektroniikan kapseloinnin aste eli laitteiden suojaaminen kiinteiltä hiukkasilta ja nesteiltä määritellään IP-järjestelmän (Ingress Protection) avulla. Elintarviketeollisuudessa merkittäviä ovat lähinnä kaksi IP-suojausta: IP66 ja IP69K.

  • IP66: Kestää painepesua joka suunnasta.
  • IP69K: Kestää painepesua joka suunnasta ja jopa 80 asteen lämpötilaa.

Parhaan IP-suojaustason eli IP69K:n paneelitietokoneet ovat siis täysin suojassa vedeltä ja pölyltä, ja niitä voi siten puhdistaa painepesurilla, lähes kiehuvalla vedellä, teollisuuspesuaineilla ja voimakkailla kemikaaleilla.

Suunniteltu äärioloihin

Ruostumattomat paneelitietokoneet on suunniteltu toimimaan normaalisti myös äärioloissa, ja niiden vakiolämpötila-alue on 0–50 celsiusastetta.

Lämpötila-aluetta voidaan laajentaa tarvittaessa 20 pakkasasteeseen, jolloin laitteisto toimii myös esimerkiksi pakkasvarastoissa.

 

Erilaisia käyttötarkoituksia

Paneelitietokoneita hyödynnetään ruoantuotannossa monissa eri prosesseissa ja toiminnoissa, ja käyttötarkoitusten valikoima on laaja.

Joskus tietokoneita käytetään prosessien valvontaan ja yksinkertaisiin tehtäviin. Koneita käytetään vain selaimella tai kevyillä ohjelmistoilla, jolloin ne eivät tarvitse kovin paljon suorituskykyä ja tehoa.

Joskus tietokoneita käytetään prosesseissa vaativampiin tehtäviin, jotka edellyttävät tehokasta prosessointikykyä.

Usein tärkeimpiä ominaisuuksia on kestävä, tiivis ja ruostumaton kotelointi.

Hatteland Technologylla on vankka kokemus järjestelmien suunnittelusta, jossa oikea tuote yhdistetään oikeaan työtehtävään. Tällöin sekä suorituskyky että kustannustehokkuus saadaan optimoitua niin että tuote soveltuu käyttötarkoitukseen.

Kosketusnäyttö ja integroitavuus tärkeitä

Kaikille ruoantuotannossa käytettäville paneelitietokoneille on tyypillistä, että ne sijoitetaan ympäristöihin, joissa olisi hankalaa käyttää hiirtä ja näppäimistöä. Kosketusnäyttö on siksi ehdoton ominaisuus, ja sitä on voitava käyttää myös käsineiden kanssa.

On tärkeää, että itse laitteen lisäksi myös kiinnityspisteet ja liittimet ovat ruostumatonta terästä, jotta voidaan olla varmoja, että ne täyttävät kaikki korroosionkestävyys- ja hygieniavaatimukset.

Lisäksi paneelitietokoneet on saatava integroitua muuhun järjestelmään langattomalla tekniikalla, USB-porteilla ja com-porteilla, joiden avulla yksikkö viestii muun laitteiston ja ohjelmistojen, kuten vaakojen, skannereiden ja ohjauslaitteiden kanssa.

 

Kaikki hallinnassa alusta loppuun

Ruoantuottajien on pystyttävä jäljittämään ja valvomaan kaikkia tuotannon vaiheita – raaka-aineiden sadonkorjuusta siihen saakka, kunnes valmis tuote on ruokakaupan hyllyssä tai ravintolan keittiössä.

Älykkäät paneelitietokoneet tehostavat kaikkia hankinnan, valvonnan ja tiedonhallinnan toimintoja kaikissa tuotannon vaiheissa, standardisoivat menettelytapoja ja tarjoavat integroituja ratkaisuja prosessien valvontaan – laadunvarmistuksesta logistiikkaan ja koko arvoketjun täydelliseen jäljitettävyyteen.

Älykkäät paneelitietokoneet ovat siten tärkein työkalusi, ja niiden avulla saavutat tuotannon tehostamistavoitteet, kasvatat tuottavuutta ja vähennät kustannuksia.

Finding your ideal Panel PC

Hatteland Technology räätälöi järjestelmät vastaamaan tarpeitasi

Hatteland Technology on elintarviketeollisuuden paneelitietokoneiden täyden palvelun laitetoimittaja. Ymmärrämme tarpeitasi ja autamme sinua suunnittelemaan räätälöidyn paneelitietokonejärjestelmän, joka kattaa koko tuotantolinjan.

Kaikkien osa-alueiden laadun varmistamiseksi meillä on laaja-alaisia asiantuntijoita, ja teemme yhteistyötä maailman parhaiden ja innovatiivisimpien valmistajien kanssa.

Haluatko tietää lisää, miten voit integroida älykkäät järjestelmämme tuotantoosi?

Ota yhteyttä sähköpostitse sales.finland@hattelandtechnology.com tai soita
numeroon 03 386 1000.

Posted by: Marco Ylä-Kojola

Marco Ylä-Kojola is working as a sales manager at Hatteland Technology Oy. Marco has over 20 years of experience within system sales. Marco thinks that the core in system sales is to identify the real customer needs.

Find me on:

You May Also Like

Nämä hyödyt tekevät..

Paneelitietokone on noussut viime vuosina suosituimmaksi vaihtoehdoksi teollisuuden eri aloilla.

Read More

De mange fordelene som gjør Panel PC-er..

Panel PC-er har de seneste årene vokst frem som det foretrukne valget på tvers av bransjer innen den..

Read More

Get in touch with us today

Please complete the form below. Submissions will be responded to within two business days.

NEWSLETTER

Get the latest insights from Hatteland Technology

ABOUT HATTELAND TECHNOLOGY

Hatteland Technology is a provider of advanced technology solutions within industrial computing, security & surveillance and industrial networking ranging from standard off-the-shelf products to customized solutions and services. With in-depth industry knowledge of the segments we operate in, we offer specialized, tailored solutions in the design, engineering and manufacture of precision technology, built for tough conditions.