De mange fordelene som gjør Panel PC-er perfekte for bruk i prosessautomasjon

FEATURED ARTICLE

Finding the optimal innovation partner for system integrators

As we work or way towards meeting the IMO 2030 carbon emissions goals, shipping companies and ship owners worldwide are implementing or planning to implement smart ship technology to remain relevant in the global market.

Panel PC-er har de seneste årene vokst frem som det foretrukne valget på tvers av bransjer innen den industrielle sektoren.

Industrielle PC-er utgjør i dag en kritisk del av de aller fleste produksjonsprosesser, og benyttes blant annet for å få tilbakemeldinger i sanntid, kontrollering og overvåking av produksjonslinjen, automatisering av oppgaver og prosesser, samt som klientstasjoner for videoovervåkingssystemer.

Flere og flere fabrikker og produksjonsanlegg velger nå å bytte ut de gamle, stasjonære datamaskinene med mer moderne Panel PC-er med touchscreen. Grunnen til dette er at Panel PC-er som oftest er det smarte valget i alle situasjoner og områder med et behov for en stasjonær, digital visualiseringsløsning, og det er begrenset med plass.

Panel PC-er øker også i popularitet blant annet innen matvareindustrien, fordi de er hygieniske og enkle å rengjøre, og i bransjer som olje og gass, fordi deres enestående robusthet gjør disse datamaskinene til utmerkede alternativer for videohåndtering i utsatte områder og EX-soner.

 

Hva er en Panel PC?

En Panel PC er en moderne variant av de industrielle datamaskinene der skjermen er innlemmet i samme kabinett som hovedkortet og andre elektroniske komponenter. Panel PCene har et flatt utseende og monteres som oftest på vegger og andre flater, der de opptar lite plass sammenlignet med andre stasjonære alternativer.

Maskinene kommer som regel med en detaljrik LCD-skjerm, og kommer ofte med touchscreen for å muliggjøre enkel interaksjon for brukere og operatører. Panel PCer benyttet i industriell sammenheng kjennetegnes som oftest av et svært robust kabinett, lang levetid og høy motstandsdyktighet mot eksterne elementer.

Enkelte modeller kommer med IP67-rating for komplett beskyttelse mot støv og vann (inkludert høyttrykksstråler), mens andre modeller er eksplosjonssikre og derfor kan benyttes i farlige områder og EX-soner.

New call-to-action

 

Vanlige bruksområder for Panel PC-er

Panel PC-er designet for sømløs installasjon i industrielle omgivelser, og enkel integrering i allerede eksisterende arkitektur i produksjonskjeden – i kontrollskap, maskiner, kiosker og lignende. Disse PC-ene benyttes blant annet ofte som menneske-maskin-grensesnitt (HMI), fordi robustheten sikrer god holdbarhet under utfordrende forhold og maskinens innebygde touchscreen gir operatøren enkel tilgang til viktige data.

Noen av de vanligste bruksområdene for Panel PC-er er:

  • Original Equipment Manufacturer-maskineri (OEM)
  • Menneske-maskin-grensesnitt (HMI)
  • Maskin-til-maskin-grensesnitt (MMI)
  • Kontroll og aggregering av data i forbindelse med Internet-of-Things (IoT)
  • Visjonssystemer
  • Fabrikk-automatiseringssystemer
  • Materialhåndtering

 

Kjennetegnes av lang levetid

Det er mange fordeler ved å velge Panel PC-er til ditt neste prosjekt – enten dette dreier seg om lagerkontroll, industriell- og automasjonskontroll eller logistikk. En av de viktigste fordelene ved å velge en «Industrial Grade» Panel PC er den lange levetiden. Industrielle Panel PC-er er konstruert med krevende industrielle forhold i tankene, og er derfor bygget opp av robuste komponenter med lang levetid og god tilbakekompatibilitet.

Velger du en Panel PC som ikke er bygget for industriell bruk risikerer du for eksempel at enkelte komponenter i konfigurasjonen du ønsker har gått ut av produksjon, og blitt erstattet av nye komponenter med andre spesifikasjoner, innen et par år. Velger du derimot en industriell løsning kan du forvente deg en levetid på mellom syv og ti år. Dette gjør det naturligvis langt enklere å finne reservedeler.

 

Betydelig bedre holdbarhet enn vanlige PC-er

To andre fordeler med Panel PC-er, som går hånd i hånd, er holdbarhet og pålitelighet. Industrielle Panel PC-er har betydelig bedre holdbarhet enn datamaskinen ment for kontor- og privatbruk, og takler i tillegg krevende forhold langt bedre. De har i tillegg en høyere temperaturterskel, noe som i praksis gir utslag i form av betyr redusert nedetid og økt produktivitet.

Mens vanlige bærbare og stasjonære datamaskiner forringes over tid, grunnet normal slitasje som følge av hyppig bruk, er industrielle Panel PCer designet og produsert med et svært robust ytre for å beskytte de interne komponentene og sikre pålitelig operasjon i lang tid.

 

Enkel installasjon

Industrielle datamaskiner krever ingen store modifikasjoner i forbindelse med installasjonen av enhetene, og installeres på akkurat samme måte som en vanlig PC. Enkelte modeller er faktisk så kompakte at du ikke engang behøver å kjøpe spesialtilpassede, og gjerne dyre, kabinetter for å huse dem – noe som kan spare deg for både tid og penger.

Industrielle Panel PCer er særlige nyttige og anvendelige når det kommer til installasjon i mobile fartøy, som for eksempel ombord et skip eller i en bil.

New call-to-action

 

6 praktiske grunner til å velge Panel PC

Til nå har vi snakket mye om de mange fordelene med industrielle Panel PC-er. Men hva betyr dette egentlig i praksis?

Her er seks praktiske grunner til å velge Panel PC:

1) Effektivitet:

Når operatørene bruker tradisjonelle datamaskiner med mus og tastatur skifter blikket deres kontinuerlig frem og tilbake mellom skjermen og tastaturet, spesielt dersom oppgaven krever hyppig registrering av data.

Ved å benytte en Panel PC med touchscreen sørger du for at operatørene har alt de trenger rett foran ansiktet deres. Da behøver de ikke å konstant flytte blikket og fokuset frem og tilbake, hvilket øker produktiviteten og minimerer risikoen for å gjøre feil.

2) Allsidighet:

Panel PC-er kan monteres og tas i bruk nær sagt hvor som helst i fabrikker og produksjonsanlegg: De kan integreres i utstyr og maskineri, monteres på vegger og andre flater eller bygges direkte inn i kontrollpaneler.

Programvaren i disse industrielle PC-ene kan oppdateres og tilpasses etter behov, og kan derfor håndtere selv de mest komplekse oppgaver dersom formålet krever det.

3) Robusthet:

Industrielle Panel PC-er med touchscreen er bygget i robuste materialer, og har betydelig lengre holdbarhet enn datamaskiner produsert for privatmarkedet. Panel PC-er må kunne operere som normalt selv i de mest krevende omgivelser, og skal blant annet tåle vibrasjon, elektriske støt og tung daglig bruk.

Sistnevnte er særlig viktig dersom flere operatører skal benytte samme enhet.

4) Enkel rengjøring:

Mange Panel PC-er opererer i miljøer der støv, skitt og vannsprut har en konstant tilstedeværelse. Andre opererer i områder der hygiene er førsteprioritet. Felles for dem alle er viktigheten av enkel rengjøring, uten at maskinen tar skade av det.

Panel PC-er er designet for å tåle rengjøring med vann eller rengjøringsmidler. Mange modeller har et IP65-sertifisert frontdeksel, som garanterer at skjermen er støv- og vanntett.

Ved å benytte Panel PC-er med touchscreen fjerner du også behovet for mus og tastatur, som er særlig utsatt for smuss- og støvoppbygging. Dette gjør at systemet blir betydelig mer hygienisk å bruke.

5) Vifteløs kjøling:

For å forhindre at maskinen suger inn støvpartikler har majoriteten av industrielle Panel PC-er vifteløse kjølesystemer. Støv kan skade interne komponenter i maskinen, og øke risikoen for brann. Ved å eliminere denne trusselen forbedres både sikkerheten og utstyrets levetid betraktelig.

6) Enkelt og nyttig

En av de største fordelene med Panel PC-er er enkelheten og nyttigheten når det kommer til generell bruk.

Nøkkelfunksjoner og kommandoer er ikke forhåndsdefinerte og fastlåste på en industriell touchscreen-PC. Avhengig av bruk og programvare kan du velge å kun vise nødvendige funksjoner, og systemet er enkelt å konfigurere. Dersom PC-en skal utføre mer komplekse oppgaver kan tastaturgrensesnittet implementeres direkte på skjermen, slik at du har tilgang til alle nødvendige funksjoner.

Til tross for at grunnene til å gå for en løsning med Panel PC-er når du skal tilrettelegge et produksjonsanlegg for prosessautomatisering er mange, kan det være vanskelige å identifisere den beste løsningen for nettopp deg.

Det finnes et hav alternativer på markedet, og valget kan raskt bli komplisert. En god løsning må balansere pris og ytelse, men ofte kan det være vanskelig å finne den nødvendige informasjonen du behøver for å ta et valg.

Derfor har vi i Hatteland Technology samlet alle de viktigste tingene du må ta i betraktning når du skal velge ut den beste Panel PC-løsningen for deg i en enkel og hendig guide. Denne kan du laste ned her!

New call-to-action

 

Posted by: Jean-Frédéric Gauvin

Jean-Frederic Gauvin is working as a sales executive at Hatteland Technology AS: With many years of experience within technology, Jean-Frederic challenges his customers to deliver the right solution.

Find me on:

You May Also Like

Nämä hyödyt tekevät..

Paneelitietokone on noussut viime vuosina suosituimmaksi vaihtoehdoksi teollisuuden eri aloilla.

Read More

Paneeli PC elintarviketeollisuuteen

Ruostumattomasta teräksestä valmistetut paneelitietokoneet ovat ihanteellinen vaihtoehto prosessien..

Read More

Get in touch with us today

Please complete the form below. Submissions will be responded to within two business days.

NEWSLETTER

Get the latest insights from Hatteland Technology

ABOUT HATTELAND TECHNOLOGY

Hatteland Technology is a provider of advanced technology solutions within industrial computing, security & surveillance and industrial networking ranging from standard off-the-shelf products to customized solutions and services. With in-depth industry knowledge of the segments we operate in, we offer specialized, tailored solutions in the design, engineering and manufacture of precision technology, built for tough conditions.